27 بهمن 1397 - 14:5 شناسه خبر: 7440 نسخه چاپی

رویترز:

گام رو به جلوی ایران و روسیه برای تامین مالی تفاهمنامه خرید گندم

گام رو به جلوی ایران و روسیه برای تامین مالی تفاهمنامه خرید گندم رویترز:
دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری رویترز اعلام کرد: ایران، روسیه و قزاقستان در تامین مالی تفاهمنامه خرید گندم پیشرفته هایی داشته اند.

به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران به نقل از خبرگزاری رویترز، مذاکرات میان ایران، روسیه و قزاقستان از حدود یکسال قبل آغاز شده ولی به علت عدم تامین مالی متوقف شده بوده است. طبق این تفاهمنامه فعالان بخش خصوصی صنعت آرد ایران با هدف صادرات آرد به کشورعراق –که در حال حاضرعمده بازار آرد آن در اختیار ترکیه و سایر کشورها قرار دارد- از روسیه و قزاقستان گندم خریداری خواهند کرد. 
روز سه شنبه، ۲۳ بهمن ماه، روسیه، قزاقستان و ایران یادداشت تفاهمی امضا کردند که بخشی از مذاکرات گسترده تری است که در خصوص ایجاد یک منطقه آزاد تجاری بین ایران، روسیه، قزاقستان و سایر کشورهای همسایه صورت گرفته است. 
زرگران خاطرنشان کرد: در تفاهمنامه جدید میان سه کشور خریدار می تواند از یک خط اعتباری که توسط بانک گشوده شده استفاده کند، از اینرو موضوع تامین مالی که دغدغه اصلی این تفاهمنامه در سال گذشته بوده، برطرف خواهد شد. وی به بانک هایی که می توانند چنین خط اعتباری را بازکنند اشاره ای نکرده است. 
دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران افزود: این تفاهمنامه ترانزیت و سواپ گندم از روسیه و قزاقستان را افزایش خواهد داد.
ایران قبل از کاهش شدید خرید گندم از روسیه در سال 2016 که به دنبال برنامه خودکفایی گندم کشور صورت گرفت، یکی از بزرگترین بازارها برای گندم روسیه محسوب می شده است. با این وجود، فعلالان صنعت آرد ایران که نمی توانند از گندم داخلی برای صادرات آرد استفاده کنند همچنان نیازمند واردات گندم هستند. 
زرگران خاطرنشان کرد: ایران از گندم خریداری شده از روسیه آرد تولید کرده و آن را به کشورهای همسایه عراق و افغانستان صادر خواهد کرد.
وی افزود: انتظار می رود با این تفاهمنامه عرضه گندم به ایران تا دو یا سه برابر افزایش یابد.
طبق اعلام شرکت مشاوره ساواکون (SoveEcon)، روسیه در سال تجاری 2018/2017، 137 هزار و 500 تن گندم به ایران صادر کرده است. 
دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران همچنین خاطرنشان کرد: ایران در نظر دارد در سال آینده که از ماه مارس آغاز خواهد شد، 3 میلیون تن از 7.5 میلیون تن ذرت دامی مورد نیاز خود را از روسیه خریداری کند. 
وی افزود: ایران همچنین به 3 میلیون تن جو نیاز دارد که انتظار می رود در سال آینده 1.5 میلیون تن آن را از روسیه خریداری کند.